tisdag 22 februari 2011

186. Ljusbreven

Månen, 12 februari 2011.

Jag anmälde mig till Södermalm Poetry Slam häromdagen. Tisdag den 19 april kvalar jag till SM i Poetry Slam. Beslutet kom hastigt. Jag blev kontaktad av Johan Wretman, som jag tävlade med för ett par år sedan på Frescati Poetry Slam. Han är en av de som driver Södermalm Poetry Slam nu. Hursomhelst så föreslog Johan att jag skulle anmäla mig för en "comeback". Jag vet inte om jag kommer att få ångra det senare, men nu är jag i alla fall med.
Jag har redan börjat tänka taktiskt inför tävlingen. Varje gång är det 8 poeter som tävlar. 4 slås ut i första omgången. Därefter möts poeten med högst poäng och poeten med fjärde högsta poäng i den ena semifinalen, och poeten med näst högst poäng möter poeten med tredje högsta poäng i den andra semifinalen. Därefter blir det final. För att ha möjlighet att vinna måste jag alltså ha förberett 3 textstycken till den 19 april. Att rangordna dem i taktiskt ordning är svårt. Vilken av dikterna läser man först? Den bästa?

Den har aldrig haft någon definitiv form, men en av de dikter som jag väljer att framföra blir med stor sannolikhet den jag kallar för Vi som är Shiva. Om jag i all blygsamhet nu skulle ta mig till både Stockholmsfinalen och SM så måste jag nog arbeta fram nya texter och inte bara redigera gamla. Jag kommer förmodligen att använda delar av Det sovande huvudets sköldar. Man bör ha i åtanke att det var ett halvår sedan jag överhuvudtaget skrev en dikt. Alltsedan dess har jag bara samlat på mig anteckningar. De totalt 180 sidorna kommer väl till pass nu när det blir tid att skriva tävlingsdikter.

söndag 20 februari 2011

185. Medvetandeström

Månen och en lampa, 12 februari 2011.

zacharias är i stockholm och det är behagligt och på fredag ska jag åka till uppsala och lyssna till johannes anyuru som samtalar med radio upplands lena redin på uppsala stadsbibliotek och jag har på riktigt börjat inse vad jag vill göra med mitt liv jag vill skriva bara skriva och jag kan tänka mej att ta nästan vilket jobb som helst och bara jobba för att få pengar till hyra och mat och inspirerande saker och sen skriva resten av min tid och jag behöver nog bo för mej själv för att kunna göra det mest effektivt och jag borde läsa koranen och bibeln just nu men jag har svårt att koncentrera mej och jag vill sortera allt inuti datorn men jag har inte tid och jag har hopp om en god framtid även om det kommer att ta lång tid att bli lycklig och om csn stryper mina tillgångar tänker jag lägga maximal del av min energi åt att färdigställa texten och den är så vacker just nu och jag önskar att jag kunde visa den men den är ju inte färdig och den kommer att bli ännu bättre när den är färdig men det är lång tid mellan nuet och färdigställandet och jag hoppas bara att hon kommer innan dess

måndag 7 februari 2011

184. Reviderade versioner av oändliga beskrivningar av fiender

Projektet som presenterades i föregående inlägg kanske borde heta Reviderade versioner av oändliga beskrivningar av (våra) fiender. Då blir ämnet mycket bredare och möjligtvis också mer intressant.
Sista datumet att skicka in texter till Ordkonst är 21 februari. Jag har egentligen inte tid att sitta och skriva skönlitterära texter just nu, så jag kanske får sikta på nästa nummer istället.

söndag 6 februari 2011

183. Reviderade versioner av oändliga beskrivningar av trappor

Jag har ett nytt projekt. Jag funderar på att bjuda in andra författare för att kanske göra det till en antologi. Titeln för projektet är Reviderade versioner av oändliga beskrivningar av trappor. Det är vad man kan kalla en novellsamling i förslagsvis 10-12 delar. I varje avsnitt beskrivs en trappa eller flera trappor eller rentav trappsystem. Jag ska smygfullt börja arbeta på det här projektet nu. Vi får se när ett utkast av en beskrivning av en trappa är färdigt.

tisdag 1 februari 2011

182. Inledning till en oskriven berättelse

När prinsen dog lät kungahuset avrätta tre tjänare. Anledningen till detta var att man trodde att prinsens själ skulle leva vidare i en värld bortom döden och för att göra livet i den världen lättare skulle han få tre tjänare som liksom i denna värld skulle bistå prinsen när han var i behov av assistans.
Vad kungahuset aldrig fick reda på var att prinsens själ mycket riktigt levde vidare. Den hamnade på en plats kallad...