tisdag 21 juni 2011

197. Det allfaldiga ljuset

NÅGRA TIMMAR EFTER INGREPPET PÅ SÖS

SPONTAN PNEUMOTHORAX

Den 14 maj punkterade jag lungan efter att ha lyft bananlådor. När läkeperioden närmade sej sitt slut ompunkterade jag lungan genom att - mot läkarens rekommendation - lyfta ett barn. Jag sjukskrevs, men arbetade ändå på förskolan som sommarevikarie. Sen märkte jag att någonting var fel och övervägde att åka till sjukhuset. Efter en stund var jag övertygad av kollegor och satte mej på bussen till Södersjukhuset. Efter att ha röntgat mej upptäckte dom att det var läge att dränera min lunga. Jag fick skjuts till intensiven och där förberedde dom sej för ingreppet. Dom rengjorde mitt bröst, gav mej lokalbedövning och pressade in en slang genom bröstet in till lungan. Dom tejpade fast ventilen som jag har haft där sen dess.
Nu har en remiss skickats till Karolinska för att thoraxkirurgerna ska besluta om jag ska opereras eller inte. Om ja, så gör man ett videoassisterat ingrepp med tre hål och det gör tydligen ganska ont. Jag blir i så fall sjukskriven i flera månader, enligt läkaren. Den här gången är jag sjukskriven till den 9 juli.


BÖCKER JAG HITTADE PÅ EUROCON 2011

EUROCON 2011

I tidningen såg jag att den europeiska science fiction-konventionen Eurocon var i stan. Jag hade givit upp hoppet om att gå dit, men mams och Leif följde med och tog med Viktor. Dom uppskattade det inte lika mycket som jag, men dom sa att det var intressant att följa med just för att få en inblick i "den världen". Jag träffade min kurskompis Micke en väldigt kort stund där. Vi gick om varandra tidsmässigt. Jag hade tyvärr inte orken att sitta och lyssna på paneldiskussionerna och föreläsningarna. Det hade varit mycket intressant att gå på festen som dom tydligen hade kvällen innan. Dessvärre var jag inte i form för festande. Jag hittade många böcker som jag blev nyfiken på. Dom kostade som mest 20 kronor, vilket jag tycker var ett mycket överkomligt pris.

SKRIVANDET

Nu när jag verkar bli hemma ganska mycket framöver så ska jag arbeta på mina texter. Jag borde kunna bli färdig med SAOL ganska snart. Det är svårt att säga exakt hur många dagar det kommer att ta, men jag blir garanterat klar innan lungan är läkt. Jag är lockad att i science fiction bearbeta upplevelserna kring alla mina timmar på sjukhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar